Notícies

12

Els censos visuals de llúdriga (Lutra lutra) consisteixen en col·locar observadors a la vora de l’Estany, a rieres, a les llacunes adjacents, als recs, etc.  al capvespre (2 hores al fer-se fosc) i a l’endemà de bon matí (1,5 hores al sortir el sol); per tal de veure alguna llúdriga que en aquesta època de l’any (nits molt curtes) comencen i acaben l’activitat amb llum de dia. Cada observador tindrà un lloc assignat, on s’haurà d’estar tota l’estona del cens en silenci i atent a la superfície de l’aigua.

 

Els censos serviran per a valorar el nombre real de llúdrigues, ja que els altres sistemes de detecció de rastres (petjades i excrements) no ens permeten calcular un nombre concret d’individus. Es necessita una certa quantitat de punts observació per a cobrir un tram acceptable i per això cal la col·laboració del major nombre possible de persones voluntàries. Segons el nombre de voluntariat disponible es cobrirà més o menys superfície,  col·locant una persona observadora aproximadament cada 500 metres en miradors i punts específics.

Requeriments del voluntariat:

Pot participar-hi qualsevol persona interessada, sense cap experiència prèvia o coneixements específics. Es farà una breu sessió de formació abans del començament dels censos. També es proporcionarà sopar el divendres i esmorzar el dissabte, una vegada finalitzats els censos.

Divendres 15 de juny de 2012: de 20 a 22 hores
Dissabte 16 de juny de 2012:  de 5:30 a 7 hores


Títol de la demanda: V Cens visual de llúdriga a l’Estany de Banyoles

Nom de l'entitat: Limnos

Persona de contacte:Juanjo Butron

Adreça: Plaça dels Estudis, 2 (Edifici Museu Darder) 17820-Banyoles

Telèfon: 654 893 848

Email: limnos@limnos.org

Pàgina web: www.limnos.org

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC