Notícies

18
Càritas Banyoles recull signatures a favor de la iniciativa legislativa popular per la dació en pagament. Tots els dissabtes d'aquest mes de juny l'entitat instal·la una parada a la plaça Major en què fins ara s'han recollit més de 500 signatures. Es calcula que al Pla de l'Estany hi ha una seixantena de persones afectades per la hipoteca.

Tots els dissabtes d'aquest mes de juny es recullen signatures a Banyoles a favor de la iniciativa legislativa popular perquè el govern espanyol permeti que es pugui saldar la hipoteca amb la dació en pagament de l'immoble. La iniciativa, impulsada a nivell estatal per la Taula del Tercer Sector, la Plataforma d'afectats per la hipoteca, la CONFAVC, UGT, CCOO i l'Observatori DESC, a Banyoles està encapçalada per Càritas. La parada on es pot deixar la signatura s'instal·la a la plaça Major cada dissabte entre les sis i les vuit de la tarda. El primer dissabte de juny, però, es va aprofitar l'Exposició de Flors de Banyoles per recollir signatures a l'entrada del Claustre del Monestir. De moment, segons ha destacat una de les voluntàries de Càritas i fedatària de la iniciativa a Banyoles, Núria Carreras, ja s'han recollit més de 500 adhesions.

Precisament, aquest dimecres s'ha fet a Banyoles una primera trobada informativa de Persones Afectades per la Hipoteca (Pah) al Pla de l'Estany. A la xerrada hi van assistir una seixantena de persones, totes elles amb dificultats per pagar la hipoteca. La intenció és establir una periodicitat en aquest tipus de trobades perquè aquestes persones afectades puguin rebre assessorament legal i també suport moral.

Perquè la iniciativa pugui ser debatuda al Congrés dels Diputats cal que es recullin 500 mil signatures en un termini de 9 mesos. Càritas de Banyoles té previst continuar fent campanya els propers mesos, aprofitant actes o festes que reuneixin molt de públic.

Font. Ràdio Banyoles

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC