Notícies

21

Dido és una associació formada per persones procedents de diferents camps professionals, tots vinculats a la formació i l ‘educació en el seu més ampli concepte. 

 L’entitat realitza diferents activitats com:

 • Tallers d’Arts plàstiques.
 • Tallers d'Art a l'estiu per a infants de 5-12 anys.
 • Monogràfics de tècniques variades per a adults.
 • Formació i preparació de: Educadors, Mestres, Formadors, Monitors
 • Formació de monitors de lleure.
 • Monogràfics per: Educadors, Mestres, Formadors, Monitors
 • Gestió i organització d'Espais Artístics, Events i Equipaments Socioculturals.

 

Un viatge al voltant del paper és un taller que combina les visites a diferents espais de la ciutat de Banyoles amb tallers artístics per acostar als nens i nenes al món del paper. Al llarg de les visites veuran el procés de fabricació del paper, coneixeran la seva història, entraran en el sorollós món de la impremta i podran treballar la versatilitat del paper a partir de les seves propietats creatives. L’activitat combina la visita a diferents espais amb 1 taller.

 

Visites:

Visita al molí paperer “Aquari” per veure i tocar com es fabrica el paper de manera totalment artesana.

Visita al Museu Darder. On coneixeran com van sorgir els primers molins paperers al voltant de l’Estany de Banyoles i quin era el seu funcionament. De què està fet el paper? Com es fabricava abans? I ara?

Visita a l'”Impremta Palmada” per veure en directe el funcionament d’una impremta antiga i conèixer la seva evolució al llarg del temps. Com s'imprimia el paper abans? I ara?

 

Tallers a escollir:

 • Del paper a la paraula. L'actriu Llum Valle llegirà/conduirà la lectura d'un conte o petita història i els nens i nenes es convertiran en els protagonistes llegint alguns dels personatges que hi apareguin.
 • Taller d’Origami. Amb un tros de paper de colors, les mans i una mica d’imaginació es poden aconseguir tota mena de formes i figures....a veure què surt! El paper no solament serveix per escriure, dibuixar o imprimir, també ens ajuda en el desenvolupament científic, educatiu i recreatiu.
 • Taller de Cal·ligrafia. Podran practicar l’escriptura amb canya i tinta, i deixar volar la imaginació per crear línies i formes orgàniques.
 • Taller artístic. Sobre un gran mural de paper i de forma espontània els nens deixaran, amb pintura i només les mans, la seva impressió sobre tot el que han vist i escoltat durant el dia responent a aquesta pregunta: què significa per tu el paper?

 

 

Informació i reserves: 972092613/ 657843094 o bé al correu didoassoc@gmail.com i http://www.facebook.com/didouniverscreatiu

Organitza, gestiona i programa: Dido, Univers Creatiu.

Participen: Molí paperer Aquari, Impremta Palmada, Museu Darder, Carles González, cal·lígraf, Biblioteca Pública de Banyoles i Dido Univers Creatiu.

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC