Notícies

29
45 joves i 36 avis han participat en el programa de Càritas Banyoles Apadrinar un Avi. L'entitat fa un balanç molt bo de la iniciativa, que fomenta la relació intergeneracional i busca combatre la solitud en la tercera edat.

Divendres dia 22 de juny es va fer un acte de cloenda del curs del programa Apadrinar un avi, gestionat per Càritas Banyoles. Desenes de joves i persones de la tercera edat es van reunir a l'espai jove Cal Drac per acomiadar el curs, on el projecte s'ha consolidat a la ciutat. Es tracta d'una iniciativa de Càritas Diocesana de Girona que es duu a terme a diversos municipis de la demarcació. Té com a objectiu afavorir la relació entre els joves i la gent gran, fomentant la relació intergeneracional i contribuint alhora a l'autoestima i benestar de la gent gran, especialment de la gent gran en situació de solitud.

Apadrinar un Avi posa en relació joves estudiants de secundària, amb persones grans que viuen en residències, a través de visites dels joves als centres. A Banyoles, aquest curs han estat apadrinats 36 avis de les diferents llars banyolines, i hi han participat 45 joves, la majoria de 4rt d'ESO, però també de batxillerat i cicles formatius dels tres instituts públics de Banyoles. De fet, la majoria de joves són de Banyoles, però també hi ha veïns d'altres 6 municipis del Pla de l'Estany i n'hi ha hagut uns quants que han repetit experiència respecte l'any passat. Des de Càritas Banyoles la valoració de la iniciativa és molt positiva, destacant el vincle especial que es crea entre grans i joves. Les residències que hi participen són La Solana, Teresa Jornet, La Llar, Bella Tardor, Sagrat Cor, Can Carré, El Vellet, i el Mirador.

Les visites es fan de forma setmanal o quinzenal, individualment o per parelles, i el jove dedica l'estona a una persona gran amb qui conversa, passeja, i realitza diferents activitats. L'objectiu és contribuir al benestar de la persona gran i potenciar el diàleg i la comprensió entre generacions. Es treballa de forma coordinada amb els centres educatius on estudien els joves i els centres residencials on viuen les persones grans. Càritas coordina el projecte i ofereix seguiment i formació als joves perquè l'experiència sigui el màxim de profitosa per ambdues parts. Apadrinar un Avi va rebre l'any passat el premi Banyolí de l'Any en l'apartat de millor iniciativa social.

Font. Ràdio Banyoles

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC