Notícies

08

El COIET celebra 20 anys havent assolit els objectius d’integració social i laboral de persones amb discapacitat. El centre es va posar en marxa el setembre de 1995, i des de llavors ha passat de 25 a 90 usuaris.

 

El Centre Ocupacional i Especial de Treball del Pla de l’Estany, el COIET, ens depenent del Consell Comarcal, celebra aquest dissabte el 20è aniversari. El centre, que es va posar en marxa el setembre de 1995, té com a objectiu facilitar la integració social i laboral, així com la millora de l’autonomia i la qualitat de vida, de les persones amb discapacitat de la comarca. Uns objectius que, segons els seus responsables, s’han anat assolint al llarg d’aquests anys.

 

El centre ha passat de la vintena d’usuaris que atenia als seus inicis, a uns 90 a l’actualitat, amb una àmplia oferta de serveis laborals i assistencials. La directora del COIET, Pilar Planas, ha destacat la progressió que ha fet el centre des que es va inaugurar, sobretot pel que fa a la visualització i normalització de les persones amb discapacitat a la societat del Pla de l’Estany.

 

Servei assistencial i laboral

 

El COIET compta actualment amb dues línies de serveis. D’una banda, els assistencials o de centre de dia, que atenen una quarantena de persones amb un grau de discapacitat elevat, i que inclouen tallers, activitats assistides amb animals, activitats aquàtiques o tenir cura d’un hort, entre d’altres. Per altra banda, el servei laboral, adreçat a les persones que tenen capacitat per desenvolupar un treball. En aquest àmbit, el Centre Especial de Treball del Pla de l’Estany ofereix tasques de manufactura a empreses i institucions, a més d’un servei de neteja d’interiors o feines de jardineria i medi ambient, contractades sobretot pels ajuntaments de la comarca.

 

Pilar Planas ha parlat d’un augment exponencial de programes i serveis, en funció de la demanda i adaptant-se a les necessitats dels usuaris. Concretament, s'ha passat de 8 treballadors que van començar en la secció de jardineria, a 55 treballadors en les diferents tasques i serveis a l'actualitat.

 

Igual com qualsevol empresa, el COIET també s’ha vist afectat els darrers anys per la crisi econòmica, amb una notable baixada de comandes sobretot en la secció de manipulats. Tot i algunes dificultats, i gràcies al suport de les diferents administracions i ajuntaments de la comarca, actualment, segons Planas, es troben en un moment “d’estabilitat”.

 

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC