Notícies

23

La gestió integrada de recursos socials de la Clínica Salus ha estat reconeguda com a experiència innovadora de qualitat. El centre sanitari banyolí ha rebut el certificat de qualitat en el marc de la III Jornada de l’Observatori d’Innovació en Gestió de la Sanitat a Catalunya.

 

La Clínica Salus Infirmorum de Banyoles ha rebut un dels diplomes a les 21 millors experiències de qualitat, expedit per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). Els certificats s’han entregat aquest dilluns en el marc de la III Jornada de l’Observatori d’Innovació en Gestió de la Sanitat a Catalunya, on ha participat el conseller de Salut, Boi Ruiz. Concretament, la Clínica Salus ha rebut aquest reconeixement pel projecte de gestió integrada de recursos socials i de salut, juntament amb el CatSalut i l’àrea de Benestar Social del Pla de l’Estany.

 

L’objectiu d’aquest Observatori és el de promoure la participació dels professionals i dels centres sanitaris en la identificació, valorització i visibilitat de les experiències innovadores en l’àmbit de la gestió sanitària que s’estan desenvolupant al sistema sanitari català. Ofereix un portal públic on es poden publicar i visualitzar iniciatives innovadores en gestió, i un portal col·laboratiu que permet la interacció entre els professionals que comparteixen les seves experiències.

 

Exemple de col·laboració público-privada

 

El programa de gestió integrada impulsat per la Clínica Salus de Banyoles es basa en la col·laboració entre els sectors públic i privat per gestionar conjuntament els recursos socials i sanitaris de manera integral i actuar, alhora, com a porta única al sistema. Fruit d'aquesta col·laboració s'ha aconseguit més eficiència i més equitat per al ciutadà, independentment d'on acabi sent atès finalment l'usuari. L'experiència, iniciada el 2008, ha permès reduir l'estada mitjana dels pacients en centres de salut, disminuir la freqüentació a urgències i oferir més varietat de recursos i serveis, que es poden personalitzar molt més.

 

Al projecte hi participen també l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, l'àrea bàsica de Salut de Banyoles, el Servei Català de la Salut i diverses residències assistides de la comarca.

 

L’experiència ja va ser fa uns anys exemple de bona pràctica en unes jornades d’Esade.

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC