Notícies

04

Són espais de diàleg oberts a veïns, organitzats per l’àrea de Participació ciutadana del consistori. En total es convoquen 6 consells de barri, i a curt termini no es contempla la creació del de la Vila Olímpica.

 

Aquesta setmana arrenca la primera tongada de consells de barri d’aquest 2017. Organitzats per l’àrea de Participació ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles, són un espai de diàleg per resoldre problemes d'interès general i construir projectes compartits de ciutat.

 

Els consells de barri de Banyoles pretenen garantir i impulsar la participació dels veïns i veïnes de Banyoles, i de les associacions, en els assumptes municipals. Són consells de participació que tenen caràcter consultiu, de formulació de propostes i suggeriments. Des de l’última tongada, el novembre del 2017, s’hi ha afegit el Consell de barri de Can Puig, sumant així un total de 6 consells de barri.

 

El consell de la Vila Olímpica, no a curt termini

 

De moment, però, no incorporen el consell de barri de la Vila Olímpica, una demanda del ple que es va tornar a fer palesa a la sessió de finals de març. Preguntada pel regidor d’ICV, la regidora de Participació Ciutadana, Clàudia Massó, assegurava que l’objectiu primer és consolidar els consells que ja hi ha, amb la recent incorporació del de Can Puig, i després es treballarà per a la creació del de la Vila Olímpica on, ara per ara, no hi ha associació de veïns.

 

El primer consell de barri d’aquesta nova tongada serà aquest dijous a 2/4 de 9 del vespre al casal del barri de Sant Pere, i posteriorment s’aniran duent a terme la resta. El darrer serà el consell de barri de la Farga, previst pel dia 25 de maig a la mateixa hora al Centre Cívic Banyoles. La previsió, com és habitual, és fer-ne una segona tongada de cara a la tardor.

 

Dates dels pròxims consells de barri

 

4 de maig – consell de barri de Sant Pere (20:30h, casal del barri)
8 de maig – consell del barri de Canaleta (20:30h, local del projecte socioeducatiu de Canaleta)
11 de maig – consell del barri de les Rodes (20:30h, sala de plens de l’Ajuntament)
15 de maig – consell del barri de Mas Palau (20:30h, casal del barri de Mas Palau)
22 de maig – consell del barri de Can Puig (20:30h, escola de Can Puig)
25 de maig – consell del barri de la Farga (20:30h, Centre Cívic Banyoles)
Font. Ràdio Banyoles

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC