Notícies

11
El projecte InfoSolidària de l'Institut Pla de l'Estany de Banyoles ha entregat 40 ordinadors a entitats socials. La iniciativa ha recollit 200 ordinadors vells i se n'han pogut reparar 40, que s'han cedit a Càritas Banyoles i el Cor Àkan de Girona. Des del centre educatiu destaquen l'èxit de la campanya i el bon treball dels alumnes.

El projecte, impulsat pel cicle d'informàtica del centre banyolí es va iniciar el 8 de gener i es va tancar el 8 de març. Durant aquest temps es van poder recollir 200 ordinadors en total, cedits per particulars, entitats, empreses i administracions. Un dels impulsors de la iniciativa i professor del cicle d'informàtica, Joan Coll, ha explicat que, en l'àmbit pedagògic, el projecte ha permès que els 30 alumnes hagin treballat molts aspectes: sistemes operatius, muntatge i desmuntatge d'aparells, ofimàtica, anglès i treball en equip.

Dels 200 ordinadors se n'han reparat i reutilitzat 40. D'aquests, 20 aniran destinats a Càrites i 20 més a l'Associació Akan. 30 més estan pendents d'arreglar per una propera InfoSolidària, 80 s'han utilitzat per aprofitar-ne peces i 50 s'han portat a la deixalleria. Així, el 75 % dels aparells recollits han tingut un servei parcial o total per continuar la seva vida útil. Arran de l'èxit de la recollida dels aparells, es van destinar dues setmanes intensives exclusivament al projecte i també les hores de taller.

Joan Coll ha explicat que el projecte ha volgut potenciar el concepte de "3R+S": reduir, reciclar, reutilitzar i donar una vessant solidària. En aquest sentit, el professor ha destacat que hi ha més entitats d'àmbit social que s'ha interessat per la proposta i que es treballarà amb elles de cares al curs vinent.

Per Joan Coll ha estat una experiència molt enriquidora pels alumnes i pel centre. I de cares al curs vinent InfoSolidària tindrà també una part on els alumnes podran fer formació a les entitats i els usuaris dels ordinadors reparats.

L'acte de presentació de la valoració de la campanya es va fer divendres passat al mateix institut davant d'unes 70 persones del centre i les associacions. A més, es van valorar altres campanyes i actuacions que s'han fet al centre durant el curs. Per una banda el Sofà de Lectura, una activitat on els alumnes de l'aula d'acollida de l'Institut anaven a l'escola de la Draga i de Can Puig de Banyoles per ajudar a llegir i a potenciar la lectura entre els més petits amb un resultats molt positius. També un projecte on els alumnes de música anaven per les escoles de Banyoles a cantar un repertori infantil entre els alumnes de P4 i P5. Els alumnes de 3r d'ESO de la matèria d'emprenedoria van formar La Cooperativa El Vuit que va recaptar 200 euros per Banyoles Solidària que han servit per apadrinar una nena de Nicaragua amb una malaltia. El representant de l'associació va agrair molt l'acció i va voler felicitar els alumnes i als professors per implicar-se en la solidaritat.

El regidor d'educació a l'Ajuntament de Banyoles, Jordi Congost,  va valorar positivament la inciativa del centre. El director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona Albert Bayot també va ser present a l'acte, que es va tancar amb un concert del cor d'Akan a l'exterior de l'institut.


Font. Ràdio Banyoles

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC