Notícies

20
L'AEiG Pla de l'Estany, de Fontcoberta, ha estat distingit amb un dels Premis d'Educació en el Lleure. Els guardons reconeixen la tasca duta a terme per l'entitat al refugi de les Saleres de Caderget, al Ripollès. L'acte d'entrega de premis tindrà lloc aquest dimarts al vespre.

L'Agrupament Escolta i Guia (AEiG) Pla de l'Estany, de Fontcoberta, ha estat distingit amb un dels premis d'Educació en el Lleure que la Fundació Lluís Carulla destina a reconèixer projectes i experiències. El projecte reconegut porta per títol "Resseguir un camí ramader i arranjar el refugi de les Saleres de Caderget". Aquesta experiència d'aprenentatge servei, que té com a objectiu protegir zones rurals i d'alta muntanya, ha significat la redescoberta del camí ramader del paratge de Fontalba al massís de Costabona i la recuperació i la neteja d'un refugi de pastors a Saleres de Caderget, al municipi de Molló, al Ripollès. El jurat ha considerat que "s'hi afavoreixen l'educació en valors i el coneixement de la cultura i la història del país".

La tasca duta a terme per l'AEiG Pla de l'Estany vol incidir en la importància que tenen les zones rurals i d'alta muntanya al país, sotmesos a una contínua i vertiginosa transformació i artificialització. L'AEiG del Pla de l'Estany va néixer l'any 2007, fruit de la voluntat de servei a tota la comarca de l'agrupament local de Fontcoberta.

Els Premis d'Educació en el Lleure, que compten amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, estan destinats a reconèixer projectes, experiències i trajectòries de caràcter educatiu dins l'àmbit de l'educació social i del lleure. Els premis consten de sis guardons de 4.000 euros cadascun.

El Grup Colònies a Borredà, de Berga; la demarcació de Girona dels Minyons Escoltes i Guies de Catalunya; els Samarucs de València; l'Associació per Joves TEB, de Barcelona; i la Federació de Catalunya de l'Esplai, han estat els altres guardonats en aquesta edició dels Premis d'Educació en el Lleure.

Els guardons es lliuraran aquest dimarts a les 7 de la tarda en un acte a la sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona.

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC