Notícies

06
Alumnes de la UEC Banyoles han posat en marxa un viver i un hort que proveeixen a restaurants de la comarca. Es tracta d'una experiència pilot que està funcionant molt bé i que, juntament amb el projecte Canaleta-Can Puig, es presentarà al Congrés Internacional de Ciutats Educadores.

La Unitat d'Escolarització Compartida (UEC) de Banyoles ha engegat un projecte pioner de creació d'una empresa educadora. El servei, que té la seu a Can Cuní de Palol de Revardit, atén alumnes d'entre 14 i 16 anys, no adaptats al currículum habitual, i on s'ofereixen activitats específiques adaptades. Entre aquestes hi ha aquest projecte, anomenat Ceballot, que ha consistit en posar en marxa un viver i un hort. Els alumnes són els encarregats de tot el procés: han de posar en pràctica els seus coneixements i habilitats per planificar el sembrat, el cultiu i la recollida de verdures i hortalisses, i mantenir els espais.

A la part administrativa, els alumnes s'encarreguen de portar el control de les compres, l'estoc, les vendes, el registre del saldo i la realització de les factures. El repartiment dels productes el fan també els propis alumnes amb caixes elaborades i pintades en els tallers de tecnologia i plàstica. Els clients del projecte Ceballot són restaurants de la zona, càterings i particulars. El projecte va arrencar fa un any i té una molt bona valoració per part dels seus responsables.

El regidor d'Ensenyament de l'Ajuntament de Banyoles, Jordi Congost, ha assegurat que la iniciativa és una molt bona eina vivencial per promoure la inclusió i evitar l'abandonament escolar.

Congrés Internacional de Ciutats Educadores

Aquesta experiència ha estat seleccionada per presentar-se al 13è Congrés Internacional de Ciutats Educadores, que es farà a Barcelona la setmana vinent, del 13 al 16 de novembre. El projecte el presentaran en un taller d'experiències dos educadors de l'Associació Educativa Vall del Terri, que és qui ha impulsat la iniciativa.

De l'Ajuntament de Banyoles, també ha estat seleccionat el projecte "Una mirada diferent a la diversitat", que es desenvolupa als barris de Canaleta - Can Puig des de l'any 2005. Jordi Congost ha recordat que l'objectiu és millorar la convivència a partir de fomentar la participació, promoure la igualtat i millorar l'entorn.

Aquesta segona experiència es presentarà en format speaker's corner juntament amb altres iniciatives de Barcelona ciutat i de caràcter internacional, com ara Mèxic, Brasil, Itàlia o Portgual, entre altres.

És la primera vegada que l'Ajuntament participa en el Congrés Internacional de Ciutats Educadores, que també per primera vegada es fa a Barcelona i té per lema "Una ciutat educadora, una ciutat que inclou". En total el comitè científic de l'organització ha seleccionat 150 experiències de 16 països diferents. La cita vol ser un punt de trobada, intercanvi i formació a l'entorn de l'educació i amb tres grans eixos temàtics: inclusió, participació i creativitat. Banyoles forma part de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores des de l'any 2000.

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC